Polityka prywatności i plików cookies

 Postanowienia ogólne

  1. Niniejsze postanowienia Polityki Prywatności dotyczą ustalenia zasad gromadzenia, przechowywania oraz wykorzystywania danych osobowych użytkowników BestInfo.com.pl. Polityka Prywatności swoim zakresem obejmuje dane przekazywane bezpośrednio przez Użytkownika.
  2. Administratorem danych osobowych jest Fundacja Akademickie Inkubatory Przedsiębiorczości z siedzibą: 00-672 Warszawa, ul. Piękna 68, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla M.St. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000199402, posiadającymi NIP 524-24-95-143.
  3. Użytkownik w każdej chwili ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo do ich poprawienia oraz żądania ich usunięcia.
  4. Użytkownik udostępnia wszelkie dane dobrowolnie. Brak przekazania podstawowych danych niezbędnych do identyfikacji Użytkownika uniemożliwia świadczenie usług w postaci dostępu do witryny BestInfo.com.pl.

 

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane automatycznie.
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami.
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

 

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te, dotyczące każdego użytkownika, są zbierane automatycznie. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

 

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas e-maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji.

 

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

 

Wykorzystanie ciasteczek (“cookies”)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Nasz serwer automatycznie rejestruje informacje przesyłane przez przeglądarkę użytkownika w czasie wyświetlania witryn. Dzienniki serwera mogą zawierać informacje takie jak żądanie sieciowe, adres IP, typ i język przeglądarki, data i godzina przesłania żądania. Te informacje pozwalają podnosić jakość naszych usług dzięki identyfikowaniu i przechowywaniu preferencji użytkowników oraz śledzeniu trendów, takich jak na przykład sposoby w jakich przeszukiwana jest nasza strona. Użytkownik może zabronić odbierania plików cookies, przez co pozostanie anonimowy, aczkolwiek nie zezwalając na rejestrację plików cookies nie będziemy mogli zidentyfikować Ciebie jako użytkownika ani Twoich preferencji.

 

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Stosujemy odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych przed nieupoważnionym dostępem, zmianą, ujawnieniem lub zniszczeniem. Dostęp do danych osobowych jest ograniczony i mają go tylko pracownicy, kontrahenci i Usługodawcy serwisu Operatora, dla których dostęp ten jest niezbędny w celu obsługi, opracowywania lub ulepszania naszych usług. Osoby te są związane obowiązkiem dochowania tajemnicy i w przypadku jej naruszenia mogą podlegać postępowaniu dyscyplinarnemu, włącznie z pliki cookies. Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić użytkownikom dostęp do ich danych osobowych oraz możliwość uaktualniania lub usuwania danych osobowych na żądanie, o ile ich zachowanie nie jest konieczne z uwagi na powszechnie obowiązujące przepisy prawa.

 

Zmiany naszej polityki prywatności

  1. Jeżeli kiedykolwiek zdecydujemy się zmienić naszą politykę prywatności wszelkie zmiany będą publikowane na tej stronie, a o ewentualnych istotnych zmianach pozwolimy sobie poinformować użytkowników mailowo.
  2. Bez względu na rodzaj zmian w naszej polityce, prawa użytkownika wynikające z niniejszej polityki prywatności nie zostaną ograniczone bez jednoznacznej zgody użytkownika.
  3. W przypadku zmiany polityki prywatności pozostawiamy naszym użytkownikom 30 dni, od momentu publikacji nowej wersji na stronie, na ewentualną rezygnację z naszych usług.
  4. Każda wersja niniejszej polityki prywatności wchodzi w życie z dniem jej publikacji na tej stronie (www.bestinfo.com.pl), a data ostatniej publikacji widoczna jest u góry strony nad preambułą polityki prywatności.

 

Kontakt

BestInfo
ul. Rakowicka 27
Kraków 31-510
Pion AIP – NIP: 5242495143
REGON: 015690013

 

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z formularza kontaktowego na stronie internetowej lub mailowo: biuro@bestinfo.com.pl

 

Informujemy, iż właścicielem baz danych jest  firma DBMS Sp. z o.o. z siedzibą Al. Jerozolimskie 56C, 00-803 Warszawa.